Naučna istraživanja kod nas i u svetu su pokazala da visok unos voća i povrća sadrži prirodne lekove protiv mnogih hroničnih bolesti i može uticati na dugovečnost i očuvanje zdravlja.

Dva glavna mehanizma koja stoje iza zdravstvenog ef ekta voća i povrća su redukcija oksidativnog stresa i smanjenje zapaljenskih procesa. U poređenju sa voćem i povrćem, šumske bobice a medju njima Aronia Melanocarpa imaju najali antioksidativni i antiinf lamatorni ef ekat. Iza ove tvrdnje stoje višegodisnje iskustvo i znanje osnivača i saradnika preduzeća Nutrika d.o.o. osnovanog 2010 god.
Preduzeće Nutrika d.o.o je f ormirano sa ciljem da razvije program uzgoja i prerade sirovina i ponudi dijetetske suplemenente na bazi standardizovanih matičnih sokova šumskih bobica i jagodičastog voća našem i inostranom tržištu. Razvoj svakog proizvoda je zasnovan na postojećoj ili novof ormiranoj sirovinskoj bazi (plantaže), poreklom iz ekološki čistih regija planina Srbije. Kompletan proces proizvodnje Nutrika dijetetnih suplemenata se obavlja po propisanim zakonskim standardima (HACCAP) i po najsavremenijoj tehnologiji uz redovnu kontrolu kvaliteta i ispravnosti proizvoda. Kao rezultat ovakvog pristupa, naučne osnove u proizvodnji i odlučnosti da se tržištu ponudi jedna nova linija dijetetskih proizvoda, nastala je grupa proizvoda na bazi matičnog soka Aronie melanocarpa. Višegodišnje iskustvo, ulaganje u istraživacki rad i klinička ispitivanja ef ekata proizvoda doveli su i do registracije prva dva dijetetska suplementa u Srbiji na bazi matičnog soka Aronia Melanocarpa, Aronia anti-oxi. Organski odgajena Aronija melanocarpa se uz pomoć tehnologije zasnovane na tradiciji puni u staklene, medicinske bočice i distribuira u lancu najopremljenijih apoteka u Srbiji.

Nutrika je Vaš najjači saveznik u postizanju dobrog zdravlja. Preuzmite OVDE poslovne podatke kompanije NUTRIKA doo.